1700 rakımdaki gölde ev ayında yüzme şenliği yapıldı

Rize’bile, Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 1700 rakımlı Galerdüzü mevkisinde mevcut gölde yüzme şenliği düzenlendi.

Rizeli alpinist Hasan Alemdar öncülüğünde gerçekleştirilen “7. Şita Yüzme Şenliği” amacıyla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda toplanan natür tutkunları, kısaca 1 saatlik yolculuğun arkası sıra Galerdüzü’ne ulaştı.

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yer düzlük bölgedeki şenlikte, 49 güç, soğuğa aldırmadan suya girdi. Dondurucu suda yüzen katılımcıların bazıları, göl süresince horon oynadı. Kıyıya sâdır yüzücüler, çay içerek ısınmaya çalıştı.

Ramazan Çepni, elinde dev Türk bayrağı ile suya girerek katılımcılara haremlik etti.

Erkeklerde Sinan Kandemir, kadınlarda ise Helin Flaş Yılmaz 6 an ile suda yer ince süre mütezayit şahıslar oldu.

Şenliğe katılan bazen vatandaşlar ise üzücü yakıp kar üzerinde horon oynadı.

Hasan Alemdar, haddinden fazla adamakıllı aynı aktiflik olduğunu, dar dışından katılımcıların da geldiğini söyledi.

Etkinliği herhangi bir sene değişik noktalarda düzenlediklerini belirten Önder, “İnsanlar suyun keyfini çıkardıktan sonradan hamam çay ile ısınıyor. Rize’nin doğası çokça değişik. Biz da katılımcılara bölgenin güzelliklerini yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sinan Kandemir ise 63 yaşında olduğunu belirterek, “6 dakika suda kaldım. Henüz fazla da kalabilirdim. On Paralık üşümedim. Zaten sevimsiz suya alışığım. Denize birlikte kışın giriyorum. Banyomu bile soğuk su ile yapıyorum.” diye konuştu.

Helin Gözde Yılmaz üstelik suya önce girdiği anlarda büyük esenlik aldığını dile getirerek, “Suda 6 an kaldım ama bana kem saat kadar geldi. Girdiğimde itici hissetmedim amma kaldıkça üşümeye başladım. Çok afiyet aldım. Bu seneyi kaçıranlar kategorik seneye bu deneyimi süregelmek için mayolarını alıp gelsinler.” ifadelerini kullandı.

Suya girenlerden Süleyman Tarakçı, şita etkinlikleri kapsamında muhteşem aynı neşelilik gerçekleştirdiklerini belirterek, Rize’nin kış turizmine, gelişimine kebir katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Share: