2023 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Tasrif ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Cazibe ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Saylav Cevdet Yılmayan, 2023 yılı bütçesinin Cumhuriyet’in 100. yılının bütçesi olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

2023 Yılı Merkezi Dümen Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Komisyon Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kanun tekliflerinin bundan sonra milletvekilleri vasıtasıyla verildiğini, bütçe teklifinin ise ayrıklık namına hükümet aracılığıyla hazırlandığını anımsattı.

Bütçelerin, ekonomik ve toplumsal politikaların umumi çerçevesini şekillendirdikleri kadar demokrasi kültürünün gelişmesi açısından dahi serencam mertebe balaban olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu bütçe, 2023 yılı bütçesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesini bu yıl yapmış olacağız. Antrparantez bütçemiz ikinci benzeri yüzyıla methal niteliğinde olacaktır. Bu çağ boyunca bütçelerimize, kalkınmamıza, demokrasimize katkıda kâin herkesi da bu vesileyle şükranla anıyorum. bundan sonra dahi birçok bütçeler diliyorum.” diye konuştu.

Yılmayan, komisyondaki bütçe müzakerelerinin, kestirmece bire bir aylık sürede, berenarı yavaş tempoda ve ardı ardına devam eden toplantılarla gerçekleşeceğini dile getirdi.

Bu yıl görüşmelerde, merkezi yönetim kapsamında 225 kamu idaresine ilgilendiren bütçe, 224 kuruma ilişik kesin hesap, 4’ü genel denetleme görünmek üzere 201 Sayıştay raporunun ele alınacağının altını çizen Yılmaz, “Bütçenin yanı sıra 2021 yılı stabil hesabını bile müzakere etmiş olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesi olma özelliğine erbap olan 2023 yılı bütçe görüşmelerinin ülkemiz ve milletimiz için uz olmasını ve hepimiz üzere afiyet içinde geçmesini kâm ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Cumhur Reisi Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Dalavere Bütçe Kanunu Teklifi’nin sunumuna başladı.

Share: