Edirne’den bodur kısa

2022 Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi doğrultusunda Edirne’nin ilçelerine atanan kaymakamlar göreve başladı.

Bulundukları yerlerde fariza sürelerini bitiren, hizmet yahut mazeretleri uyarınca kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev eden vali yardımcısı, ilçebay, vekillik form teşkilatında vazifeli olanlar ile ünsiyet müşavirlerinin kullanılmamış görev yerleri Resmi Gazete’de yayımlanan kararname doğrultusunda belirlenmişti.

Buna göre, İscehisar Kaymakamı Misyon Kapar Meriç Kaymakamlığına, Yatağan Kaymakamı Saygınlık Kökçü Uzunköprü Kaymakamlığına, Doğankent Kaymakamı Cafer Maraba Enez Kaymakamlığına, Araban Kaymakamı Ömer Canan İpsala Kaymakamlığına atandı. Kaymakamlar atandıkları ilçelerde görevlerine başladı.

Bu arada kararnameyle Havsa Kaymakamı Olmuş Özer Özdemir Tekman’a, Meriç Kaymakamı Cafer Kaymakçı Tercan’a, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Kozluk’a ilçebay, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Müşkül Erdoğan Osmaniye’ye, Lalapaşa Kaymakamı Muhammet Maraba Giresun’a vali yardımcısı, Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş Batman’a hususiyet müşaviri olarak atanmıştı.

-“Uygulayım Bilimi Bağımlılığı ve Dimdik Dirim” konularında yetişek verildi

Yeşilay Koordinesinde; Edirne Ev ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü, Edirne Müftülüğü, Edirne Toyluk ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi işbirliği ile site genelinde yaz Kur’an kursu, çocuk yuvası ve çağ bakımevleri ve toyluk merkezindeki öğrencilere müteveccih “Uygulayım Bilimi Bağımlılığı ve Zinde Yaşam” konularında eğitim verildi.

Yeşilay’dan yapılan açıklamaya bakarak, eğitimlere Türkiye Yeşilay Cemiyeti Toprak Koordinatörü ve Edirne Ocak ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Muavini Sebahattin Bilgiç, Edirne Yeşilay Şubesi Kadın Encümen Başkanı ve Edirne Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Eğitimler Edirne Yeşilay Şubesinde görevli ehlivukuf personeller ile Edirne Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünde işyar ruh bilimci Gülme Makul eliyle gerçekleştirildi.

Gerçekleşen eğitimlerde 908 öğrenciye ulaşılarak Türkiye Bağımlılıklar ile Savaş çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturuldu, bağımlılıklar ile ait ahali ilanı ası ve broşürler gözyaşı gruplarına makul namına öğrencilere dağıtıldı.

Share: