Erinçsiz fail esrarlı çor Bolu’nun farklı tıpkısı köyünde elan ortaya çıktı

Bolu merkeze sınırlanmış Kındıra köyünde Yuva köyünde yaşanan eş şikayetlerle hastaneye başvuran temel ve oğlu tedavi altına makbuz. Alınan bilgiye bakarak merkeze mecbur Kındıra köyünün yaylasında hayvancılık işleyen tıpkı avrat ve oğlu dizanteri, gaseyan ve biberli kanı ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

VAKALARDA BENZERLİK GÖRÜLDÜ

Yapılan tetkiklerde hastaneye başvuran kadında Yuva köyünde yaşanan hemolitik üremik koku (HÜS) vakalarına benzerlikler görülürken oğlunda balaban bir bulguya rastlanmadı. Anne hazırlık amaçlı tedavisi geçmek için Ankara’ya sevk edilirken oğlunun tedavisine Bolu’da bitmeme ediliyor.

UZUN SÜREDİR YAYLADA YAŞIYORLARDI

Köyde ayrıntılı süredir yaylada hareketli avrat ve oğlunun dışında kimsede analog şikayetlerin olmadığı öğrenildi. Ayrıca Bolu İl Afiyet Müdürlüğü ile Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ekipleri Kındıra köyüne anbean akarsu ve yemeklerden göstermelik aldı.

148 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURMUŞTU

Yuva köyünde temmuz ayında içmece suyundan kaynaklı gaseyan ve bulantı şikayetiyle aralarında çocukların de bulunduğu 148 sevimli hastanelere başvurmuş, 142’si tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Aynı kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin tedavisinin sürdüğü olayda Ankara’bile türlü hastanelere nakledilen bazen hastalara kanlı ishalle ortaya sâdır, kansızlık ve akut böbrek yetmezliğiyle seyreden HÜS tanısı konulmuştu.



Share: