Munzur Dağı’nın faziletkâr kesimlerine kar yağdı

Munzur Dağı’nın efdal kesimlerine kar yağdı

ERZİNCAN – Erzincan ile Tunceli ortada bulunan 3463 rakımlı Munzur Dağlarının faziletli kesimlerine kar yağdı.

Erzincan kent merkezinde tün etkili olana boğanak yağış faziletkâr kesimlerde yağız dönüştü. Kar yağışı Munzur Dağlarının zirve noktalarını beyaza bürüdü. Faziletkâr kesimlerde yağan kar ile birlikte çekicilik sıcaklığında düşüş yaşandı.

Öte yandan Hava Bilgisi 12. Kesim Müdürlüğü ekiplerince yapılan serencam değerlendirmelere bakarak, zaman toprak genelinde çekicilik parçalı ve haddinden fazla bulutlanmış, aralıklı yerli girmek amacıyla bora ve asuman patırtılı bora yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığının sezon normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar cenup ve güneybatı yönlerden ölçülü bazı bazı akva (40-80 km/sa) ve gücük sürekli sıkıntı şeklinde esmesi bekleniyor.

“Kuvvetli rüzgar uyarısı”

Sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde ( Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Ardahan) rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden akva ve sıkıntı (40-80 km/saat) düzlük vadi hamleli sağlam sıkıntı (80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve ağaç devrilmesi, yapı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tetik ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Share: