Bayburtlu 10 yaşındaki Muhammet Emin biriktirdiği parasıyla altın aldı altını da Kahramanmaraş’a gönderdi

Bayburt Belediyesinin başlatmış olduğu arkalama kampanyasına kaygısız kalmayan ve yardıma koşan 10 yaşındaki Muhammet Güvenli Keleş, ailesiyle alay malay kuyumcuya giderek kumbarasında biriktirdiği paralarla altın aldı. Kısaca 2 bin küsür teklik değerinde olan altını hareket bölgesine müzaheret amaçlı gönderen minik Muhammet Sakıncasız’in davranışı yürekleri ısıttı.

Bayburt Belediyesi önüne annesi ve babaannesiyle gelen kişi hoşur yüreği büyük minik vergili, elinde kibritçi eli sıkı tuttuğu altını Bayburt Belediye Reisi yardımcısı Süreyya Türkmenli’ye vererek, Kahramanmaraş’a göndermesini istedi. Oldukça Muhammet Emin’in hoşgörülü davranışı karşısında gözleri dolan Türkmenli ise his meşgul anlar yaşadı.

Yol boyunca araçlarıyla arkalama götüren vatandaşlara rastlanılan Bayburt’ta Alper Yıldırım, Yakup Koloğlu ve Itibar Köse isimli 3 refik aracın bagajına doldurdukları yardım malzemelerini zelzele bölgesine yansıtmak için seferber oldular.

3 arkadaşın takiben mevrut tıpkı Bayburtlu tendürüst ise aracın üst kısmının ayakkabı, battaniye ve kışlık kıyafetlerle komple olduğunu belirterek, temel gıda malzemesi almak üzere marketin yolunu tuttuklarını söyledi. Yaşanılan şu tahakküm günlerde tek kalpgâh olan Bayburtluların arkalama seferberliği ise bire bir nebze olsun yüzleri güldürdü, yürekleri ısıttı. – BAYBURT

Share: