‘Kökünü Kurutma’ operasyonu; 13 tevkif

‘Kökünü Kurutma’ operasyonu; 13 tutuklama

ERZİNCAN – Erzincan’dahi 4 dönme önce planlı ‘Kökünü Kurutma’ operasyonunda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabahleyin saatlerinde adliyeye gönderme edilen 21 şüpheliden 13’ü tutuklandı.

31 Familya 2023 tarihinde şafak vakti Erzincan’ın üstelik aralarında bulunduğu Antalya, Isparta ve Ordu’birlikte eş zamanlı zehir tacirlerine yönelik ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonun Erzincan ayağında 25 adrese yapılan baskınlarda 21 çirkin gözaltına makbuz. Emniyette denetim süreleri dolan ve sorgulanmaları tamamlanan 21 nahoş bugün sabahleyin Erzincan Adliyesine gönderme edildi. Akşam Ezanı saatlerine kadar süren mahkemede 13 kuşkulu tutuklandı, 8’i üstelik adli taharri üzere başıboş bırakıldı.

Operasyon çerçevesinde İl Itimat Müdürlüğü ekiplerince ocak ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 9 bireşimli hap, 123,26 gram esrar, 6,34 gram metamfetamin, 3 kırılan mizan, 2 pipe, 1 maden özellik öğütücü, 2 ruhsatsız tabanca, 1 kuru eli sıkı tabanca, 68 fişek ile çok sayıda kilitlenmiş torba ele geçirildi.

Share: