BİNTSO, beklenen tıpkı zelzele amacıyla yekpare kuvvetli kontrol ve istirdat ekibi kuracak

BİNTSO, beklenen bire bir sarsıntı üzere cemi donanımlı taharri ve istirdat ekibi kuracak

BİNGÖL – Uzmanların 7 yahut üst aynı hareket olacağı üzerine uyardığı Bingöl’de, Ticaret ve Uran Odası yönetimi kül kuvvetli taharri ve kurtarma ekibi kurma kararı aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra uzmanların 7 veya cisim bire bir zelzele bekledikleri Bingöl’dahi, Tecim ve Endüstri Odası taharri-istirdat ekibi kurmak amacıyla çalışmalara başladı. Bingöl Tecim ve Uran Odası Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş depremin ardından 11 ile mütenevvi destekler sunarken, düz çalışması birlikte gerçekleştirdi. Yapılan meydan çalışmalarında kontrol-kurtarma ekibinin önemini ayırt eden BİNTSO yönetimi, kentte döner sermaye dönmez birlik donanımlı, aç tıpkı takım ihdas kararı aldı. Odada gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda beklenen benzeri Bingöl depreminde kontrol-kurtarmanın önemi anlatılırken, ekibin gelişmemiş sürede kurulması üzere mesai yapılacak.

Yer Sarsıntısı ahir 48 saatin kontrol-kurtarmada eke olduğunun altını çizen BİNTSO Umumi Heyet Başkanı Değer Çintay, cümle donanımlı, aç tıpkısı takım kurmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Çintay, “11 ili vuran aheste depremden yağlık vahim manada donuk eyyam geçiyoruz. Bu anlamda Bingöl Tecim ve Sanayi Odası namına 11 ili ziyaretimizde gerek sahada gerekse vatandaşlarımızın yanı sıra Allah’a çokça şükür olabildik. Sahada edindiğimiz tecrübelerden biri bile arama ve istirdat birimlerinin ne büyüklüğünde önem yeryüzü ettiğiydi. Bizler Bingöl Ticaret ve Endüstri Odası kendisine, beklenen bir Bingöl depreminde, yandaki illerimizde veya ülkemizde yaşanacak beklenen aynı tehlike durumunda engelleme edebilmek amacıyla kontrol ve kurtarma ekibi ihdas kararı aldık. Bunun evvel toplantısını birlikte zaman yaptık. Daha ilk matbuat marifetiyle duyurusunu yaptığımız bu ekibe, fahri olarak karışmak isteyen üyelerimizi nida ettik. Önümüzdeki günlerde inşallah kontrol ve istirdat ekibimizi kurup muhtemel tıpkı hareket yerinde lüzum ilimize, lüzum çevre illere gerekse devlet genelinde yardım için amade olacağız. Taharri ve kurtarma ekibimiz, aç ayrımsız kadrodan oluşacak. Bunlar arz beş altı minimal 12 kişilik, bildirme aşkın da 48 kişiye çıkma büyüklüğünde yükseltmeyi düşünüyoruz. Bu ekipte önceki yardımcılar, demirciler ve inşaat ustaları de olacak ve arzulu tıpkısı kadro kurmayı planlıyoruz. Ekiplerimiz, makine ve donatı üzerine umum donanımlı olacaklar. Makine ve teçhizat eksikliğinde ekiplerin olaylara alın sıkıntılı olduğunu fark ettik ondan yağlık bu konuda cemi kuvvetli olacaklardır. Bizler elimizden geldiği kadar önlemlerimi almaya devam edeceğiz” dedi.

Share: