Kadınların hazırladığı yiyecekler “Hatunlar Sofrası”nda kazanca dönüşüyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kooperatif bünyesinde benzeri araya mevrut kadınlar, hazırladıkları kemirmek, tatlı ve turşuları “Hatunlar Sofrası” adını verdikleri lokantada satarak idrak elde ediyor.

İlçede ev kadını ve fellah kadınlar, halk birliğiyle yaptıkları ürünleri ekonomiye kazandırmak üzere 2020’üstelik Bahçe Karı Girişimi Istihsal ve İşletme Kooperatifi’ni kurdu.

Süs eşyası ile göveri ve yemiş satışının peşi sıra hazırladıkları yemeklerden dahi algı sağlamayı hedefleyen kooperatif üyeleri, geçen kamer İslam Mahallesi’nde “Hatunlar Sofrası” ünlü lokantayı açtı.

Bazen evlerinde bazı bazı dahi lokantada hazırladıkları eş yemekleri ile mantı, köfte, börek, yufka, tatlı ve turşuları işletmeye mevrut müşterilerine sunan kadınlar, ilçedeki gelişim yerleri ve fabrikalara dahi mir yapmaya başladı.

Lokantanın değişik şubelerini açmayı hedefliyorlar

Kooperatif Başkanı Fatma Delicesine, AA muhabirine, 78 avrat üyeye vasıl kadem ile kadınların ev bütçesine yardım sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Talep edilen ürünlere göre himmet grupları oluşturduklarını belirten Delimsirek, “Lokantada çalışanların yanında evlerinde nişane eden üyelerimiz da var. Aramızda metanetsiz, mantı, börek grupları oluşturduk. Balaban işletmelerle, kadınların desteklenmesine müteveccih icraat yapıp buralara mahsulat gönderiyoruz.” dedi.

Şahin, yiyeceklerin dimdik olmasına dikkat gösterdiklerini, ahali yapımı ürünlerin vatandaşların beğenisini kazandığını dile getirdi.

“Hatunlar Sofrası”nı farklı şubelerle büyütmeyi istediklerini anlatan Delimsirek, “İlçede açtığımız işletmeyle oyalanmak istemiyoruz, apayrı şubeler birlikte açmayı planlıyoruz. Türkiye’nin bir nice yerinde gıda, yüce göz haline geldi. Biz dahi balaban kentlere, dinlence merkezlerine yönelik aheste çalışmalar yapacağız.” diyerek konuştu.

Ev hanımı Fatma Hürmetkâr dahi evinde pişirdiği yemekleri müşterilerin beğenisine sunduğunu anlatım ederek, şöyle konuştu:

“Kooperatifteki tam kadınlarla güçlerimizi birleştirdik ve burayı açtık. Rastgele şey haddinden fazla güzelce ilerliyor. Hepimizin çocukları var. Kazancımla üniversiteye hazırlanan kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum. Burası, kadınların hesaplı özgürlüğü açısından haddinden fazla bol oldu. Kazandığım parayı bırakmak güzel hissettiriyor.”

Fatoş Eroğlu bile aile işlerinden artan bir zamanlar yaptığı yemeklerden gelir elde ettiği amacıyla mutlu olduğunu söyledi.

Share: