Karaismailoğlu, çabuk tren projesinin tünel yapım çalışmalarını inceledi

Karaismailoğlu, proje kapsamındaki Toprakkale-Bostan hattının tünel imal çalışmalarının yürütüldüğü Düziçi ilçesindeki TCDD Yarbaşı İstasyonu’nu görüşme etti.

Çalışmaları inceleyen Karaismailoğlu, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve ilgililerden bilgi aldı.

Karaismailoğlu, toplantının arkası sıra, Türkiye’yi dünyanın bildirme şişman 10 ekonomisi arasına ilerleme hedefiyle 7 periyot 24 saat çalıştıklarını anlatım etti.

Dünya’nın “gıptayla” baktığı projeleri hayata geçirdiklerini nâkil Karaismailoğlu, bu emeğin karşılığında Türkiye’nin güçleneceğini, kalkınacağını ve büyüyeceğini anlattı.

Karaismailoğlu, çıpa yollarının, ülke amacıyla tarihi ve stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Asya ile Avrupa arasında, Çin’den Londra’ya kadar revan çipo harir yolunun itidalli koridorunda saha kayran ülkemiz, uluslararası abra ve eğreti taşımacılığında bir merkezdir. Hükümetlerimiz döneminde, ülkemizin çipo yollarının gelişmesi amacıyla yaptığımız yatırımlar herkesin takdirini kazanıyor. Ülkemizi yeniden çıpa ağları ile örüyoruz. 2003 yılında 10 bin 959 kilometre olan demir yolu uzunluğumuzu,13 bin 50 kilometreye çıkardık. Bütün 4 bin 693 kilometrelik demir yolu hattının birlikte inşasına bitmeme ediyoruz. Ayrıca mevki genelinde hep 13 bin 978 kilometrelik demir yolu hattında imal, ihale ve sondaj-proje çalışmalarımız devam ediyor.”

“Projemiz, Akdeniz ve Güneydoğu Rum bölgelerini birbirini bağlayacak”

Karaismailoğlu, AK Tümen hükümetleri döneminde Osmaniye’nin ulaşım ve bildirişim yatırımları amacıyla tahminî 3 milyar 755 milyon liralık envestisman yapıldığını belirterek, kente 2003-2022 beyninde 2 bilyon teklik demir hat yatırımı gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Çabuk Katar Projesi’ne değinen Karaismailoğlu, “Projemizi, Akdeniz ve Güneydoğu Rum bölgelerini birbirini bağlayan, saatte 200 kilometrenin üzerindeki hıza akıllıca, koşa hatlı, elektrikli ve sinyalli format kendisine planladık. Bu şişman projedeki çalışmalar, 6 itilaf halinde bitmeme etmekte. Sazak, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası kamu 361 kilometre. Projenin tamamlanmasıyla bu mesafe 295 kilometreye, iki eşkal arasındaki muvasala süresi dahi 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecektir. Hattın tamamlanmasıyla antrparantez, Adana-Osmaniye yolculuk süresi 80 dakikadan 40 dakikaya düşecektir.” şeklinde konuştu.

Toprakkale-Bahçe hattı
Karaismailoğlu, projenin Toprakkale-Bostan bölümünün 58 kilometre olacağını, hat üstünde 16 bin 516 metrelik 32 tünel, 602 metrelik 6 güreşçi köprüsü ve köprü yol ile 30 alt ve art geçidin vadi aldığını aktardı.

Karaismailoğlu, Nezaret olarak esmer, albeni, çipo ve bahir yolu hatlarını bağlayan “multimodel” aynı bütün benimsediklerine dikkati çekti. Çıpa yollarında, toplam erke ihtiyacının yüzdelik 35’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa Aceleci Tren Hattı’nda ışık göründü! Süre 2 saat 15 dakikaya düşecek

 

Evlere dokunma mesafesinde: İçinden ‘tren’ geçen çıkmaz!

 

Share: