Muğla Büyükşehir Şehremini Gürün, Sarsıntı Riskine Cebin Kentte Uygulanan İmar Politikalarını Anlattı

Muğla Büyükşehir Belediye Reisi Osman Gürün, dört katın üstünde yapılaşmaya izin verilmeyen Muğla’bile uyguladıkları ümran politikaları ve yatay mimari için hikmet verdi. Başbuğ Gürün, “Depremi önleyemeyeceğimize göre afete hazır, güvenli, mukavim kentler rekzetmek zorundayız” dedi.

Muğla Büyükşehir Şehremini Osman Gürün, depremin ilmî bir köken olduğunu ve önlemenin türlü olmadığını belirterek afete hazır, güvenli ve mukavim kentler oluşturmanın önemine dikkat çekti. AKOM’da yapılan matbuat toplantısında açıklamalarda kâin Başkan Gürün, sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün, “Coşkunluk başa gelmeden önceki önleyici ve apotr tedbirleri eyitmek lazımdır, geldikten sonradan dövünmenin yararı yoktur” sözü ile başladı. Toplantıda Gürün, şunları kaydetti:

“Muğla’da seçme ahit imarla ilgilendiren anlaşılan aynı düzen bağı vardı. Ancak geçmiş dönemlere baktığımızda şehrin nüfusu bu kadar fazla değildi. 1999 yılında göreve geldiğimde 30 bin olan nüfus şuan 100 bini aştı. Ancak biz hiçbir zaman zat artışına göre mezuniyet sayısını arttıralım diyerek düşünmedik. Gerekli dayanak noktası etütlerini yaptık ve akva olan bölgeleri imara açarak bitirme sınırlaması uyguladık ve yatay mimariyi heveslendirme ettik. Bu kapsamda hazırladığımız bayındırlık planlarını bile dört ve iki katlı olarak tevhit ettik. Türkiye verilerine bakarak Muğla’da sayı farkı çatı ikmal sayısı iki buçuk. Bu özelliğimiz ile Türkiye’bile genişlik bağan tekmil sıralamasında üçüncü sıradayız. Bir Numara koridor Ardahan, ikinci ise Veca. Bu bölgelerin nüfuslarına ve turizm ile kalan sirkülasyona baktığımızda Muğla ile kıyaslanamayacağını göreceksiniz. Tığ hem nüfusu sunu yüksek hem birlikte ikmal sınırlaması sunma bağan kentiz diyebiliriz. Bunun bildirme makro nedeni şehrin mahsus bire bir disiplin süresince depreme hazırlanması ve çevrenin korunmasına yönelik attığımız adımlar doğrultusunda yapılmaktadır.”

Share: