Türksat Menent Uydu Yarışması’nda yarın bitiş uçuşları yapılacak

Türksat Benzer Peyk Yarışması’nın finalini oluşturan uçuş etabı, erte Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türksat AŞ’den yapılan açıklamaya göre, şirket ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı gelişim birliğiyle 7’ncisi düzenlenecek Türksat Nüsha Peyk Yarışması’nda bitiş heyecanı başlıyor.

Aksaray Tuz Gölü’nde bulunan Germen Atış Alanı’nda yarın düzenlenecek pervaz etabıyla, temel ayrımsız uydunun dublör kendisine geliştirme aşamasını mütemmim dinç mühendisler, uçuş etabında çift cepheli ve sistemler arası tanıtma görevlerini tamamlayarak birincilik için yarışacak.

Altı yıldır başarıyla planlı ve binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Türksat Benzeşim Uydu Yarışması’nda uçuş etabı model uyduların roketlerle fırlatılmasıyla gerçekleştirilecek. 50’ye yakın fariza ödeme etmesi beklenen analog uydulara bu yıl dahi yeni görevler eklendi. Mümasil uyduların inişi esnasında sensörlerden alınan telemetri verileri ve kaynak verisinin birlikte yer istasyonuna anlık aktarılması görevinin birlikte aktarılan verilerin kumanda arama elektronik beyin duruluk yüzünde grafiksel görselleştirmesi görevleri ödeme edilecek. Ayrıca dublör uydular, taşıyıcıdan ayrıldıktan sonradan iniş esnasında 200 metre irtifada 10 saniye askıda kalarak irtifasını sabitleyeceği görevi ve uydunun görünürlüğünün artırılması için gerçekleştirilecek özgün görevler yarışmacıların bu yıl deneyimleyeceği kocaman vazifelerden olacak.

2016’birlikte 3 bando ve 18 kişiyle başlayan Misal Uydu Yarışması’nda bu sene elçi sayısı 1000’i aştı. Türksat Misil Uydu Yarışması’na üniversite öğrencilerinin ilgisi herhangi bir yıl katlanarak artarken müthiş tıpkı rekabete ve iri heyecana fon olması beklenen konkur, Türksat Tanıtım ve Türksat YouTube kanallarından takipçilerine ulaştırılacak.

Yarışmada birinci olan takımın üyelerine 40 bin lira, ikinci takımın üyelerine 30 bin liralık, üçüncü takımın üyelerine 20 bin lira ödül verilecek. Yarışmayla, öğrencilerin sair darülfünun takımlarıyla tecrübe paylaşımı, sektörde cıvıltı gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendislerle iletişim imkanı sağlanmasıyla uydu ve uzay teknolojileri alanında eş kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Share: