İYİ Tümen Genel Başkanı Akşener, İzmir’de hareket kadınları ile buluştu

İYİ Öğür Umumi Başkanı Meral Akşener, İzmir’de Müteşebbis İş Kadınları Federasyonu (GİFED) üyeleri ile bire bir araya geldi.

Akşener, kentte bire bir otelde planlı programda, kadınlarla tıpkı araya gelmenin tartı olduğunu söyledi.

İYİ Tümen’nin 2017 yılında kurulduğunu, yeni tıpkısı öğür olmalarına rağmen önceki seçimden bilahare devletten 37 milyon lira aldıklarını hatırlatan Akşener, “Bu aynı mucizedir, bunu başardık. Başarmamıza vesile olan seçmenimiz ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye’nin en ferah “siyasi sarrafiye avcısı” olduğunu savunan Akşener, “Bilcümle bunlar başarı öyküsü ama çokça liyakatsiz olduğum ayrımsız kayran var. Ben eş üstüne rate oldum. Karı seçtirme üstüne başarısız oldum. Yüzde 25 avrat kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzdelik 25 karı kotasına uyuldu amma milletvekilliği üzerine maatteessüf muvaffakiyetsiz oldum. Bunu bu misil çözeceğiz. Biz öğrenen ayrımsız organizasyonuz. Söz Gelişi Uşak’ta genç tıpkı kadını namzet gösterdik bir numara tam. ‘Ben dururken onu lacerem aday gösterirsin’ diyen erkekler bire bir el birliği gösterdiler. Kız gitti.” ifadelerini kullandı.

Akşener, ilk kez siyasete atılan kadınlar için mali temel ayrılmasından yana olduklarını söyledi.

İş kadınlarının yaşadıkları problemleri temas etmek için toplandıklarını vurgulayan Akşener, “Bu davetin bizim için çok yüce olduğunu sizlerle tutmak istiyoruz. Karı ilerlerken haddinden fazla ibret tıpkısı zihniyetle yüz yüze olduğumuzu bilmenizde fayda var. Türkiye’nin inhilal noktalarının haddinden fazla öne çıktığı, farklılıkların çok çizildiği, buna değer müştereklerin unutulduğu bire bir dünya düzeninde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

GİFED Başkanı Huriye Serter bile iş dünyasındaki kadınlar kendisine siyasette sorunlarını bilici, eksiksiz kadınların lazım ekonomiye katılımında gerekse siyasette ve değişmeyen kabul etme mekanizmalarında düz almalarında desteklenmesi gerektiğine mümin, kadınların özlük kararlarını verebilme özgürlüğüne erbap namına yetişmelerini öğür politikası adına benimseyen liderler görmeyi istediklerini kaydetti.

Program, basına bağlı bitmeme etti.

Share: