el telefonu hırsızı yakalandı

el telefonu hırsızı yakalandı

ERZURUM Erzurum’de işyerinden değişik modellerde 11 çökertme telefonunu araklayıcı hırsız tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Lalapaşa Mahallesi Cumhuriyet Altını İş Merkezinde yakınan Muhammed Raşit Gülmez’e ilişkin işyerinin vitrininde bulunan mecmu değeri 270 bin TL olan değişik bellik ve modellerde 11 adet çökertme telefonunun çalınması konusuyla ait adına; yapılan araştırmada hırsızlık eylemini gerçekleştiren şahsın, Ömer Y. isimli zat olduğu tespit edildi. Şahsın, fenomen gecesi iş merkezine, gelişim merkezinin yan tarafında mevcut korkuluklardan tırmanarak girdiği, müştekiye ilgili vitrinde mevcut cep telefonlarını, çalarak torba içerisine koyduğu, suça bahis çökertme telefonlarıyla gelişigüzel fenomen yerinden ayrıldığı, Horasan ilçesine giderek çaldığı cep telefonlarından 5 tanesini, iki ayrı şahsa sattığı, daha sonradan otobüs ile Manisa ili Salihli ilçesine anbean burada daha zamanında motor satışı amacıyla anlaştığı şahsa, çaldığı çökertme telefonlarından 3 skor verdiği, ardından motosiklet ile birlikte yine otobüsle Erzurum’a geldiği, suç edinimi cep telefonları ile satın aldığı motor ile Erzurum’üstelik kaza yaptığı anlaşıldı.

Şahsın yakalanmasına müteveccih yapılan icraat sonucunda, kent merkezinde tıpkı akaryakıt istasyonunda motosiklete yakıt ahzetmek üzereyken motor ile gelişigüzel yakalandı. Şahsın yakalandığı esnada üzerinde bulunan cep telefonunun müştekiye ilişkin el telefonu olduğu, bu çökertme telefonunu kullandığı, ayrıca üstünde başka işaret dublör cep telefonu olduğu görülürken yapılan araştırmada, bu cep telefonunu de, bu olaydan kestirmece 10 aktarılma büyüklüğünde evvel Atatürk Üniversitesi Hastanesi’nde yatmakta olan bire bir hastanın çökertme telefonunu şarjda bulunduğu esnada çaldığı anlaşıldı. söz konusu telefon bile lazım işlemlerin ardından müştekisi tayin edilerek müştekisine teslim edildi.

Konuyu derinleştiren ekipler sakil şahsın çalmış olduğu 11 adet çökertme telefonunun tamamını birlik şekilde ele geçirirken telefonlar sahiplerine ulaştırıldı.

Şüpheli şahsın bire bir yöntemle gine Kent Hastanesi’nde yatmakta olan hastalara ilgilendiren apayrı telefonları da çaldığı tespit edildiği ve çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Antrparantez yabansı şahıstan temin edilen motosiklete, kaska, gene şahsın üzerinden çıkan yanlışlık gelirinden elde edildiği galiba bin 500 TL akça paraya da ahali konuldu.

Ömer Y. yapılan işlemlerinin arkası sıra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Share: