Karadeniz’den sarsıntı bölgesine yardımlar bitmeme ediyor

Trabzon, Rize, Kalabalık, Artvin ve Gümüşhane’üstelik vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin peşi sıra başlatılan arkalama kampanyalarına desteklerini sürdürüyor.

Trabzon’bile vatandaşlar, Valilik koordinasyonunda Hamamizade İhsan Komutan Ekin Merkezi’nde oluşturulan “Zelzele Yardımları Cem ve Eş Güdüm Merkezi”ne adeta akın etti.

Yardımseverler, zelzele bölgelerinde gerekseme mahsus tüplü ısıtıcı, battaniye, kışlık üst, bebek bezi ve çaça gibi malzemeleri boşamak üzere gestalt önünde mufassal kuyruklar oluşturdu.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Umumi Müdürü Mualla Tekataş, AA muhabirine, Trabzonluların yardım amacıyla atak akın merkeze geldiğini söyledi.

Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür fail Tekataş, “Bizler yardım geldiği sürece burada olacağız. layenkati saat mefhumu gözetmeyeceğiz. Malzemeleri burada depolayacağız ve klasman edeceğiz. AFAD’ın anne deposuna atıf edeceğiz. Oradan üstelik tırlarla depremzedelerimize ulaştıracağız. Israrla tüplü ısıtıcı ve bebek eşyaları getirmelerini istiyoruz vatandaşlarımızdan.” dedi.

Merkeze materyal getiren Meryem Türkmen, “Trabzonlu adına kurum duydum, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim tıpkı henüz böyle şeyler yaşatmasın. Mahalle arası tıklım tıklım, dizge müzaheret etmeye çalışıyor, çokça çekicilik verici.” diyerek konuştu.

Öğrenci Başak Şengezer ise annesi ile merkeze arkalama getirdiğini, ihtiyaç üzerine dahi malzemelerin paketlenmesine bindi verdiğini anlattı.

Yaşanan kıran zımnında çok ümitsiz olduğunu dile getiren Şengezer, “Bütün amacıyla çok üzüldüm, özellikle bebekler amacıyla çıktı üzüldüm. Umarım aynı an önce evlerine kavuşurlar. Temennim onların mıhlı olması. Ego arkalama toplandığı sürece buraya gelmeye bitmeme edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde AFAD yetkililerine teslim edilecek yardımların yükleneceği tırların, zelzele bölgelerine akıllıcasına yola çıkacağı öğrenildi.

Türk Kızılay’ı Gaziantep’e 2 tır gereç gönderdi

Türk Kızılay’ı Trabzon Büro Başkanlığında toplanan battaniye ve yavru bezlerinin yüklendiği 2 tır, Gaziantep’e gezmek için yola çıktı.

Yazıhane yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1,5 milyon lira nakdi yardımın yanı sıra su aylı 2 tır de erte sabah saatlerinde zelzele bölgesine gönderilecek.

Rize

Rize’da dahi vatandaşlar yardımlara devam ediyor.

Il Akse Eş Güdüm Merkezi öncülüğünde yardımların bir tane vasıtasız toplanması için yer merkezinde 4, ilçelerde ise birer dalan oluşturuldu.

Toplanan malzemeler, Rize Belediyesince Kenar Parkı’ndaki çadırda gruplandırılacak ardından üstelik araçlarla gerekseme mahsus noktalara ulaştırılacak.

Rize’üstelik faaliyetini sürdüren 13 firma ise bölgeye 22 hareket makinesi ve personel ile 5 tır arkalama gönderdi.

Kargaşa

Ordulular birlikte depremzedeler için planlı yardım kampanyasına destek verdi.

Vatandaşlar, getirdikleri eşyaları müzaheret noktalarındaki görevlilere teyit etti.

Büyükşehir ve ilçe belediye ekiplerince paketlenen eşyaların yüklendiği tır ve kamyonlar, sarsıntı bölgesine doğru yola çıktı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesince henüz önceki planlanan tüm etkinliklerin fek edildiği bildirildi.

Gümüşhane

Gümüşhane’den bile depremden etkilenen illere yardım gönderildi.

Valilikten yapılan kayıtlı açıklamada, Vilayet koordinesinde toplanan battaniye, çerge, kışlık faça, yatak ve ısıtıcıların yüklendiği tırların, deprem bölgesine sevk edildiği belirtildi.

Vatandaşların, İçişleri Bakanlığı, Valilikler, AFAD ve resmi kurumların açıkladığı bilgileri dikkate almalarının nazik ehemmiyet taşıdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Devletimiz tekmil imkanları ile seferber ergin halde, hareket bölgesinde çalışmalarını parçalanmamış gücüyle sürdürmektedir. Batıl, kamuoyunu kusurlu yönlendirmeye mahal verecek bilgi ve paylaşımlara saygınlık edilmemesi çokça şişman ehemmiyet bildirme etmektedir. Depremde hayatını kaybeden bilcümle vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gaileli vatandaşlarımıza evgin şifalar diliyoruz. Kardeşlerimizin acılarını Gümüşhane adına yüreğimizde hissediyoruz.”

Artvin

Artvin’bile toplanan müzaheret malzemeleri deprem bölgesine gönderildi.

Il koordinesinde düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan akak, yastık, battaniye ve mutfak malzemelerinin birlikte aralarında bulunduğu yardımlar, Suhızarı mevkisinde 5 tıra yüklendi.

Tırlar, yardımları depremzedelere ulaştırmak üzere yola imdi.

Share: