Öğrenciler tatillerini yarıda bırakıp soba sunmak üzere okula geldi

Öğrenciler tatillerini yarıda bırakıp soba hatırlamak amacıyla okula geldi

MUŞ Muş Mesleki ve Ustalık Küçük Asya Lisesi Esrar Bölümü sarıklı ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tatillerini yarıda bırakarak yer sarsıntısı bölgesi üzere soba üretimine başladı.

Muş Mesleki ve Teknik Küçük Asya Lisesi Esrar Bölümü hoca ve öğrencileri, atölyelerinde başlattıkları soba üretimini aralıksız sürdürüyor. Afetzede vatandaşların ısınma problemini yok etmek için geceli gündüzlü müteharrik sarıklı ve öğrencilerin ürettiği sobalar, çadır süresince ve otağ dışında ferah ferah kullanılabilir. Günde sayı farkı 40 soba üretilen atölyede şu ana kadar 140 soba afetzedelere ulaştırıldı. Depremzedeleri ısıtacak destekte mevcut mektepli ile öğretmenler, soba üretimini sürdürüyor.

Soba üretiminin yapıldığı atölyede öğretmen ve öğrencileri ülfet eden İl Milli Eğitim Müdürü Enver iftihar, üretilen sobaları acul tıpkısı şekilde kıran bölgesine ulaştıracaklarını belirterek, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilenen afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bağışlamak için deri dışında ve deri içinde kurulacak sobalarımızı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çabaları ile üretiyoruz. Ürettiğimiz sobaların tıpkı kısmını afetzede vatandaşlarımıza gönderdik. Bizlerde ürettiğimiz sobaları genişlik andıran şehir olan Malatya iline göndermekteyiz. Burada emeği güzeşte herekse teşekkürname ederim. Öğrencilerimiz layenkati demeden vardiyalı benzeri şekilde fiilen soba üretimini arttıracaklar. Bizlerde çabuk benzeri şekilde bu sobaları depremzede vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bugüne büyüklüğünde ürettiğimiz 70 sobamızı Adıyaman ilimize gönderdik. Esasen Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine 70 soba gönderdik. Günce ortalama 40 soba üretiyoruz. Bu sobaları çabuk ayrımsız şekilde hareket bölgesine göndereceğiz” dedi.

Öğrencileriyle birlikte günde sayı farkı 40 soba üreten UYUŞTURUCU Bölümü Şefi Veysel Bulak ise “Okulumuzda kıyamet bölgesi için soba üretimi yapıyoruz. İki aktarılma geçmiş bize alfabe geldi, bizlerde derhâl soba üreterek Adıyaman ilimize tasdik ettik. Öğrencilerimizle alay malay sıra üretimi hızlandırdık. Günde ortalama 40 soba üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz sobaları depremzedelere bir dakika önce ulaştırılması amacıyla Muş Valiliği koordinesinde AFAD İl Müdürlüğüne teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: