2025 Turizm Başkenti Erzurum’da kuma karın çağrısı

Özbekistan’ın ocak sahipliğinde gerçekleştirilen Kazançlı İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı’nda Erzurum 2025 EİT Turizm Başkenti seçildi. Erzurum’un Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi şehirde bire bir coşku uyandırdı. Erzurum’un sivil toplum kuruluşları de konuyla yakından ilgileniyor.

Bu doğrultuda Türkiye Açkı ve Edebiyat Derneği Erzurum Bölüm Başkanı Misyon Ertaş aynı izah yaparak şehrin sivil toplumunun, bürokrasisinin ve siyasetinin mesafelik geçirmeden 2025’i gündemine alması ve turizm başkentliği için arz akıllıca stratejilerin, cümbüş alanlarının ve turizm politikalarının belirlenmesi üzere ayrımsız ortak düşünce platformunun oluşturulması gerektiğini söyledi.

TDED Erzurum Idarehane Başkanı Meram Ertaş açıklamasına şöyle devam etti: “Erzurum Türk Dünyasının 2025 Turizm Başkenti car edildi. Bu; tarihi tecim ve seyahat yollarının kesişme noktasında mevcut ve benim ‘Küçük Asya” dediğim şehrimizin Türkistanla (Büyük Asya) karşılıklı sadece turizm açısından değil, sağlık, kültür, tecim, eğitim gibi henüz bir nice alanda yıpranmamış fırsatlara, ufuklara, fikirlere, ortaklıklara bap aralayacak önemli tıpkı gelişmedir. Böylesine heybetli ayrımsız gelişmenin 2023 seçme sathına girdiğimiz günlere denk gelmesi şehrimiz üzere tıpkı ara kaybına sebep olmamalıdır. Bu tatlılıkla vakit kaybetmeden Erzurum Valiliğimizin ve Erzurum Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde “Ekin ve Turizm Platformu” kurulmalıdır. Kurulacak düzlem 2025 öncesinde şehrimizin firez ve turizm değerlerini baştan gözden geçirmeli; eksik ve yanlışların giderilmesi, kullanılmamış hedefler doğrultusunda yıpranmamış projelerin hayata geçirilmesi üzere bir kanı ve izlem komitesi görevini icra etmelidir. Platformda üniversitelerimizden, ilgilendiren amme çalım ve yapı temsilcilerinden, sivil cemiyet kuruluşlarımızdan; konaklama, turizm ve yolculuk firmalarımızdan oluşmalıdır. Şehrimiz eş düşünce ile 2025’i şehrin tanıtımı ve bakir yatırımlar için fırsata çevirmelidir. 2025’i 2023’ten şekillendirmeye başlamalıyız.” – ERZURUM

Share: