Pakistan’a yardım malzemesi haiz beşinci “İyilik Treni” törenle uğurlandı

Kıyamet ve Ivedili Boyut Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda tıpkısı araya gelen sivil cemiyet kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani arkalama malzemelerini dominant felaketinin yaşandığı Pakistan’a ulaştıracak beşinci “İyilik Treni” Mersin Ağacı’den yola çıktı.

Pakistan halkının yaralarını yolmak amacıyla azık ve hıfzıssıhha malzemelerinden oluşan insanca yardımla yola çıkacak beşinci “İyilik Treni” amacıyla Sazak’in Tarsus ilçesindeki Yenice Lojistik Müdürlüğü önünde merasim düzenlendi.

Törene, Sazak Valisi Yüksek Hamza Güreşçi, İl Itimat Müdürü Mehmet Arslan, Tarsus Kaymakamı Ayar Sertel Otcu, İl Jandarma Komutanı Liva Necip Çarıkcıoğlu, başka tören düzeni üyeleri ve ilgililer katıldı.

Vali Güreşçi, törende, bacanak ve kardeş mevki Pakistan’da çok balaban hâkim afetlerinin yaşandığını anımsattı.

Bu afetlerinin hasarların balaban olduğunu dile getiren Güreşçi, bu kapsamda Türkiye’den Pakistan’a insani yardım kampanyasının başlatıldığını aktardı.

Trende kayran alan yardımların miktarıyla ait hikmet veren Güreşçi, “Mersin, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kayseri, Burdur, Isparta, Antalya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Malatya’da toplanan yardımlar bu trenle Pakistan’a defa algı. 633 titrem 703 kilogramdan oluşan 40 bin 98 besin ve hıfzıssıhha kolisiyle un paketini 28 vagonla Ululuk Demiryollarına ilgilendiren trenimizle uğurluyoruz.” diye konuştu.

Pehlivan, müzaheret malzemeleriyle alay malay dualarını ve dolgunca dileklerini birlikte gönderdiklerini belirterek, bugünlerde yardımlaşma ve dayanışmanın koskocaman olduğunu söyledi.

“İyilik Treni”, daha sonra dualarla Pakistan’a uğurlandı.



Share: