Umre’den dönen Trabzon kafilesine Cidde Havalimanı’nda duygulandıran armağan

Cidde Havalimanı’nda Umre ziyaretinden dönen Trabzon kafilesinin yanına mevrut havalimanında memur Senegal ve Bangladeşli kovanlık çalışanları depremzedeler üzere içli benzeri bağışta bulundu. Havalimanı çalışanları özlük aralarında topladıkları bir tutar parayı depremzedelere çıkmak üzere kafiledekilere doğrulama etti.

Umre ziyaretini yaptıktan bilahare Türkiye’ye çalmak için Cidde Havalimanına gelen Trabzon kafilesi uçak saatini beklemeye başladı. Bu esnada Bangladeş ve Senegalli oldukları öğrenilen bire bir kol havalimanı kovanlık çalışanları Trabzon kafilesinin yanına gelerek Türkiye’birlikte yaşanan zelzele dolayısıyla taziyede bulundu. Barhana başkanın yanına mevrut havalimanı çalışanları zat aralarında topladıkları benzeri tutar parayı depremzedelere yetmek amacıyla barhana başkanına verdi.

Trabzon İl Müftülüğü Toyluk Koordinatörü Manevi Müşavir Nuray Etçi, “Havalimanında çalışan sililik görevlisi gençler aralarında toplamış oldukları ayrımsız cirim parayı depremzedelere yardım amacıyla verdi” ifadelerini kullandı.

Umre ziyaretinden dönen diyanet görevlisi Ana Turan ise “Havalimanında beklerken yanımıza Senegalli ve Bangladeşli temizlik çalışanları geldi. Bize mülk verdiler. Biz bile ‘Temizlik yaparken yerde mülk buldular onu bize getirdiler’ diyerek düşündük. Daha bilahare benzeri miktar henüz mal verip ‘Türkiye’de sarsıntı oldu bu depremden belde biz oraya öz imkanlarımızla arkalama yırtılmak istiyoruz’ diyerek bize mülk verdiler. Pespaye haddinden fazla duygulandık. Muadele bu olsa icap. Bu çok iri manevi tıpkısı değerdir. Yardımın haddinden fazla veya beş altı olması on paralık koskocaman değil. Kardeşlik burada haddinden fazla henüz bereketli anlaşıldı. Havalimanında temizlik görevlileri zelzele bölgesine yapmak üzere bize müzaheret verdiler. Allah razı olsun. Rabbim bu birliğimizi kıyamete büyüklüğünde bitmeme ettirsin inşallah” ifadelerini kullandı. – TRABZON

Share: