İç Anadolu’dan zelzele bölgesine yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen hareket sonrası Kayseri, Kırıkkale, Sivas ve Yozgat’tan arkalama malzemelerinin bölgeye gönderilmesine devam ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya bakarak, deprem bölgesinde 237 araç ve 362 personel ile kontrol istirdat çalışmalarına destek veren şehremaneti, barınma ve besin ihtiyacı için dahi imkanlarını seferber ediyor.

Gıda, ısıtıcı ve battaniye kabilinden malzemelerin yüklü olduğu 40 tırını henüz önceki bölgeye gönderen Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler amacıyla türlü unlu mamullerden oluşan gıda maddelerini birlikte bölgeye ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Atlatmak Fabrikası’nda üretilen savsaklamak, simit, poğaça, galeta, pide, bazlama kabil 316 bin 215 paket unlu meful zelzele bölgelerine gönderildi.

Öte yandan, Kayseri Üniversitesi, başlattığı yardım seferberliği ile toplanan battaniye, ısıtıcı, şişman, çocuk bezi, bala maması, giysi, başmak, çorap, pestil bezi, su, benzen, bisküvi, ton balığı, kuru besin, ıslak baş bezi, mazot kadar ihtiyaç malzemelerini Kayseri Kızılay Şubesi aracılığı ile zelzele bölgesindeki illere gönderdi.

Melikgazi Belediyesi üstelik vinç, 4 hareket makinesi, yakıt tankeri, 2 pikap, 4 tır, 2 nüsha 4×4 kar küreme uzlaştırıcı ile sarsıntı bölgesinde fariza yapıyor.

Sarıoğlan ilçesinde üstelik vatandaşların bağışladığı soymak ve yiyecekler ile istinas malzemeleri tırlarla yer sarsıntısı bölgesine gönderildi.

Kırıkkale

Kırıkkale’deki köylerde besiciler vasıtasıyla toplanan 200 küçükbaş hayvan, Kırıkkale Belediyesi ekiplerine teyit edildi.

Hayvanlar mezbahada kesildikten sonra etleri sızgıt yapılıp yer sarsıntısı bölgesine ulaştırılacak.

Kentte Vilayet, uray, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca çağ içre toplanan arkalama malzemeleri dahi akşam tırlara yüklenerek yer sarsıntısı bölgelerine gönderiliyor.

Sivas

Sivas’ta vilayet ve uray koordinesinde başlatılan yardım kampanyası bitmeme ediyor.

Kampanya kapsamında toplanan battaniye, çocuk bezi, ısıtıcı, mama, bot, anlamak, akarsu ve ekmekler tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Şehir merkezinden şu esas büyüklüğünde 8 tır ve 3 kamyon arkalama malzemesi yer sarsıntısı bölgesine ulaştırıldı.

Şarkışla ilçesinden yardım malzemelerinin bulunduğu 4 tır, Suşehri’nden ise 12 kamyon sarsıntı bölgesine gönderildi.

Şarkışla’dan antrparantez bölgeye 7 bin litre süt ulaştırıldı.

Ulaş ilçesine sınırlı Baharözü köyünde ise fahri kadınlar Malatya’daki depremzedeler üzere 5 karye fırınında savmak yapmaya başladı.

Ekmeklerin, makul periyotlarla ilçe koordinesinde Malatya’ya ulaştırılacağı bildirildi.

Yozgat

Yozgat Belediyesi eliyle 2 tır su, battaniye ve besin gönderilirken, Sorgun Belediyesi birlikte 11 tır ve 6 pikap ile mütenevvi arkalama malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Share: