Depremden kurtulan Hataylı ailenin bebeği Bartın’da dünyaya gözlerini açtı

Kahramanmaraş merkezli depremler zımnında yaşadıkları Hatay’dan ayrılarak Bartın’a mevrut Topaloğlu çiftinin ikinci çocukları, zinde bire bir şekilde dünyaya gözlerini açtı.

Hatay’daki evleri depremde hasar gören Asena (24) ve Okan Topaloğlu (33) çifti, yakınlarının sebebiyle Bartın’a ulaştı.

Hamile olan Asena Topaloğlu, bebeğini Bartın Kadın ve Yavru Hastalıkları Hastanesinde dünyaya getirdi.

Anne Topaloğlu, gazetecilere, Ela ismini verdikleri bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Depremde nazik ocumak yaşadıklarını, yıkılan evlerinden sağlıklı kurtulduklarını tamlayan Topaloğlu, “Dosdoğru ayrımsız şekilde kızımı dünyaya getirdim. Hem mutluyuz hem üzüntülüyüz.” dedi.

Topaloğlu, yer sarsıntısı takkadak dışarıya çıkmaya çalışırken merdivenlerden düştüğünü anlatarak, “Daha sonra temas yer yıkıldı. Kapalı buraya yakınlarımızın yanına süzülmek zorunda kaldık. Geldikten 2 dolaşma bilahare da mevlit yaptım.” diye konuştu.

Ata Okan Topaloğlu üstelik sarsıntı anında korkunç şeyler yaşadıklarını ve o hatırat kimsenin yaşamasını istemediğini kaydetti.

Topaloğlu, “Milletimizi Tanrı korusun. Çok print şeyler yaşadık o gün. Şu an ağabeyimde kalıyoruz amma eve girmeye korkuyoruz. Evde sallanıyoruz üzere oluyor. Çokça şiddetli. O dakika merdivenler yıkıldı, düştük. Eşim de hamileydi. Tıpkı yandan kızım. Kapılar açılmıyor. Ateş da yağmur yağıyordu. Ayağımızda hangi terlik ne tıpkı madde, yayan tarlalara kaçtık. Evimiz ne halde onu bile bilmiyoruz. Allah çöküntü altında kalanları korusun. İnşallah tez zamanda çıkarlar.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunun dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Topaloğlu, “Çokça şükür canımız kurtuldu. Tanrı herkesten razı olsun.” dedi.

Share: