Kiraya vermediği evini adeta taş müzesine dönüştürdü

Kiraya vermediği evini adeta taş müzesine dönüştürdü

– Sivas’ta ruhlu Yıldıray Aluç, saf taşlara merakından belde 40 yaşında Gümüşhane Üniversitesi jeoloji Mühendisliği’nden mezunu oldu, kiraya vermediği evini adeta taş müzesine dönüştürdü

SİVAS Sivas’ta etkili Yıldıray Aluç, doğal taşlara merakından kıran 40 yaşında Gümüşhane Üniversitesi yer bilimi Mühendisliği’nden mezunu oldu, kiraya vermediği evini adeta taş müzesine dönüştürdü.

Bala yaşlarda saf taşlara alçalma saran Aluç, merakından kıran 36 yaşında Yer Bilimi Mühendisliği bölümünü okudu. 40 yaşında Gümüşhane Üniversitesi Yer Bilimi Mühendisliğinden mezun olan Aluç, evini kiraya vermeyerek doğadan topladığı taşları evinde biriktirmeye başladı. 70’ten fazla değişik tabii taşları evinde biriktiren Aluç, toplumsal medyada taşları paylaşınca bir nice yerden ısmarlama aldı. Aluç, taşları çıktı Bioenerji Uzmanları ve Kam kültürüne eş insanların yeğleme ettiğini söyleyerek, Amerika, Almanya ve Tren almak için bir nice ülkeye bu taşları gönderdiğini belirtti.

“40 yaşında Jeoloji Mühendisi oldu”

Yıldıray Aluç, merakından dolayı darülfünun okuyup 40 yaşında Yer Bilimi Mühendisi olduğunu belirterek, “Çokları Sivas’ımıza ilişkin yarı altın taşlar ve Sivas’ımıza ilgilendiren madenler. 5-6 yaşından bu zamana kadar merakım vardı. Bu düşkünlük beni 40 yaşında Yer Bilimi Mühendisliği bölümü okumaya yeltendirdi ve okudum. Faziletli lisans yaptım. Eskiden ilmî değil da bilmeden yapıyordum. Jeoloji Mühendisi olduktan sonradan ne taşın nerede olduğunu ne kayacın ne birimlerde olduğunu öğrendikten sonra artık gidip oradan elan gösterişsiz bir şekilde getirmeye başladım” dedi.

“Bütün Bütün ahcar amacıyla evi kiraya vermedim”

Aluç, tamamen taşlar için evi kiraya vermediğini söyleyerek, “Sivas’ta bulduğumuz bu taşlar Ankara Tokat Yozgat Aydıncık üzere yerlerde fehamet destekli sağlık kapısına dönüşmüş durumda. Beyaz Zehir şehri Sivas’ta fazla taş toplayan olmadığı için bilinmiyor. Akik, necef taşı, kalsedon, ametist, jasper, selenit, takkadak Sivas’a ilişik olan selestit kabilinden Şifahi ahcar. Bioenerji alanında Nazar’da, berekette, ruh bilimi hasatlıklarda kullanıyorlar. Şuan burada 60-70 taşımız var. Bağımlı daima tedavül oluyor. İsteyenlere veriyorum. Elimde akik türleri, kalsedon türleri var, selenit türleri kabilinden bezek taşları ve Sivas’ta çıkan cevherler ve sınai hammaddeler var. Kangalda bolca necef taşı yatağı var. İsmini Irak’ın Necev şehrinden alıyor. Amerika’dan istiyorlar. en son Almanya, Amerika, Kıbrıs’a ve Şimendifer’a gönderdim. Taşların yeğleme edilmesinin sebebi otantik olması. Satılan süs taşlarının tıpkı çoğu boyalı veya Çin’den geliyor. Bazen müşteriler ‘Taş aldım rengi soldu’ diyor. Bu taşların özelliği otantik olması. Genellikle bioenerji uzmanları yeğleme ediyor. Özellikle Kam kültürüne ilgili insanlar tercih ediyor. Zira taşlarda bâtın aynı enerji var. Büsbütün ahcar üzere evi kiraya vermedim. Servet benim üzere eke değil. Bu benim üzere bire bir dinamit bir amor. İnsanların bazıları kafeye harcama bazıları hobilerle uğraşır. Benim hobimde taş ve kil” şeklinde konuştu.

Share: