Muş’a mevrut depremzede ayrıntılar üzere oyun alanları oluşturuldu

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra Muş Valiliği koordinasyonunda aileleriyle kente gelen depremzede çocuklar, baziçe alanlarında ahenktar mesafe geçiriyor.

Depremden etkilenen illerden öz imkanları ve kurumların sayesinde Muş’a gelerek öğretmenevine yerleştirilen ailelere, ilişik kurumlar eliyle vacip destekler veriliyor.

Valilik koordinasyonunda aileleri musahabe eden görevliler hem gerekseme duydukları yardımları götürüyor hem da psikososyal destek vermeye çalışıyor.

Öğretmenevinde çocuklar amacıyla üstelik baziçe alanları oluşturan görevliler, bu sayede öğretmenler eşliğinde oyunlar oynayarak çocukların eğlenceli ara geçirmeleri sağlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, gazetecilere, Muş’un Malatya ile kardeş il kendisine eşleştirildiğini söyledi.

Malatya’dan mevrut 80 kişiyi öğretmenevinde misafir ettiklerini belirten Iftihar, “Misafirleri misafir ettiğimiz sürece cümle ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuklara öğretmenevinin tıpkı bölümünde psikososyal destek verilmektedir. Familya ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünden gelen uzmanlar çocuklarımızla bildirişim kurmakta ve depremin psikolojisinden uzaklaşmaları üzere çabalama sarf etmektedir. Emare öğretmenlerimiz da destek vermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Destek verenlerden Tanrı razı olsun”

Malatya’dan Muş’a mevrut 2 bala annesi Dilek Düşünüklü, ilk depremde yatak ve dolapların yerlerinden oynamaya başladığını belirtti.

Çocuklarla sakıncasız alana geçmeye çalıştıklarını nâkil Düşünüklü, şunları kaydetti:

“Sonradan ikinci balaban depremi yaşadık. İkinci sarsıntı dahi haddinden fazla ağır sıklet yıkımlara neden oldu. Biz makine ile yolda giderken sağımızda solumuzda binaların yıkılışını, arabaların üzerine düşüşünü gördük. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Akrabalarımızdan, mümasil dostlarımızdan kriz altında kalanlar var, ailece bulunmayan olanlar var. Haddinden Fazla el bir format. Muş’ta çokça ferah karşılandık. Çocukların psikolojileri zahir düzelecek derken her anımızda yanımızdalar. Bizimle çokça mebzul ilgilendiler. Baziçe alanında çocukların hoca ablaları vardı, hepsi çocuklarla ilgileniyorlar.”

Depremzede Mehmet Nuri Düşünüklü da “Depremden ekolojik ortam kıygın olan insanlar eminim rastgele yerde tıpkısı yardımı alıyorlardır. Çocuklarımız amacıyla sıcak benzeri yuva bulabilir miyiz evet da yakınlarımıza sığınabilir miyiz diyerek düşündük. İnsanlar bizlere yardım etmek için seferber oldu. Öğretmenevinde çocuklarımız çok domuzuna ahit geçiriyor. Çocuklarımız ablaları ile oyunlar oynuyor. Zat familya ortamımızda bulamadıklarımızı burada bulduk. İnşallah çocuklarımız bu psikolojiyi bir an geçmiş atlatırlar.” diye konuştu.

Share: