“Şike Yazmalım” kamyonu Şanlıurfa’da rabıt odağı oldu

“Desise Yazmalım” kamyonu Şanlıurfa’birlikte demet odağı oldu

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’dahi nostalji sever benzeri vatandaş kamyonunu, ‘Desise Yazmalım’ beyaz perde filminde düz kayran kamyona analog ağıl getirdi. Balıklıgöl akıllıca kamyonu gören vatandaşlar telefonlarına sarılarak hatırat fotoğrafları çektirdi.

Şanlıurfa’üstelik nakliye işinde çalışan Ahmet Doğan isimli yurttaş ‘Selvi Boylum Şike Yazmalım’ filmine olan hayranlığı dolayısıyla kamyonunu filmdekine benzer hale getirdi. Başrollerini Kırat İnanır ve Türkan Şoray’ın paylaştığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi hala sinema tarihinde tıpkısı başyapıt olarak gösteriliyor. Gönderme Yılmaz’ın yönetmenliğini, Cahit Berkay’ın müziğini yaptığı filme hayranlığı olan Şanlıurfalı Ahmet Doğan, aracını Şayan İnanır’ın kullandığı kamyonun renkleri ve resimleriyle süsletti. Şanlıurfalı Ressam Yüksek Korkmaz’ın ‘Aldatma Yazmalım’ kamyonuna ayrımsız benzettiği kamyon, kentte ilişki odağı oldu. Kamyonu karşısında vatandaşlar, nostaljiyi yaşadıklarını belirterek, kamyonla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kamyon sahibi Ahmet Doğan, aracını sevdiğini arada bir şehir turu yaparak nostaljiyi yaşayıp, yaşatmaya çalıştığını aktardı. Doğan, aracını satmayı düşünmediğini söyledi.

55 yıllık ressamdan Şike Yazmalım kamyonu

Kamyon üzerindeki abece ve resimleri çizen Ressam Yüksek Korkmaz, “Nostaljidir bu, unutulan benzeri şeyi baştan harlatmak çok güzeldir. Bunu beraberinde memlekete bire bir ürün kazandırmakta haddinden fazla iyicene benzeri duygudur. Kamyon büyüklüğünde makro olan üzerindeki resim ve yazıdır. Ego beş 3’üncü sınıftayken gördüğüm insanın resmini yapardım. İlk sergimi dahi 1977’dahi açtım. Ben mesleğime aşığım. Mesleğimi haddinden fazla seviyorum. 55 yıldır en iyisini yapmak için elimden fırça düşmedi. Temas bölüm aynı ishal adına kılık çiziyorum. Ben serbest yazı değil bir zamanda tıpkısı ressamım. Bu kamyon üzerindeki alfabe ve resimleri dahi canla başla bayıla bayıla yaptım. Ben öğretmenliği da istekle yapıyordum. Ayrımsız işi bayıla bayıla yapacaksın ki kalburüstü olasın. Mesleğini hem sevecek hem da muhtacın olacak kim kalburüstü olasın. İnsan mesleğini sevdiği ahit ortaya çok pir şeyler çıkıyor” dedi.

Kamyon sahibi Ahmet Doğan, “Şimdi çocukluğumdan beri çarkıt filmlerden bile esinlenerek böyle aynı merakım vardı. Esasta böyle araçları birlikte seviyordum. Tahminî 4-5 ay içerisinde bu aracı toparladık. Böyle benzeri araca binip çarşıda gezdiğiniz ant insanların tepkisi haddinden fazla adamakıllı oluyor. Bu durum icap istemez insanı mutlu oluyor. Bu kamyonun yapılması çokça bunaltıcı tıpkısı iş oldu fakat yorgunluğumuza değdi. Şu dakika üzere bu aracımı araba niyetine kullanıyorum. seçme şekilde satmayı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Kamyonu görür kör ajanda fotoğrafları çekerek duygulandığını belirten Mehmet Polat, “Duygulandım, geçmişe gittim. 70’li, 80’li yıllarda izlediğimiz bir filmin içre mevcut şike yazmalım kamyonunun benzerini yapmışlar. O ajanda baştan yaşadım. Şu anda de o duyguyu yaşıyorum” dedi.

Şanlıurfa ziyaretinde kamyonu karşısında görünce eskilere gittiğini nâkil vatandaşlardan Adnan Budun, “Bir Anda çokça duygulandım. Bozuk günlere gittik. Kamyonu görünce hızlı hızlı gelip ayrımsız fotoğraf çektirmek istedik. Kamyon bizi eskilere götürdü. Gayet sunturlu ve nostaljik reşit. Eski Türk filmlerindeki üzere gayet iyice reşit” ifadelerini kullandı.

Share: