Uzmanı ‘Telefon bataryaları hastalık patlıyor’ sorusunu yanıtladı

Uzmanı ‘Telefon bataryaları hastalık patlıyor’ sorusunu yanıtladı

Geceleri yastık altına koyulan telefonlara ilgi

DİYARBAKIR – Çokbilmiş telefon, tablet, fikirli saat gibi elektronik cihazların yanlış yükleme edilmesi ve kullanılmasından kaynaklı pil patlamaları günümüzde kaçınılmaz ayrımsız gerçek. Uzmanlar kullanıcılara telefonu makul ve zamanlı şarj etmeleri üstüne uyarılarda bulundu.

Son yıllarda sık sık duyuyoruz kullandığımız telefonun ve bataryanın patladığını. en üst Karabük’te tıpkısı maharet serviste telefon bataryası patladı. Olur, telefon bataryaları sebep patlar ve bataryanın patlama haline gelmemesi amacıyla uzmanların uyarıları neler? Alelhusus fikirli telefon bataryaları, cebimizde taşıdığımız ayrıca çoğu ant geceleri yastık altına sıkıştırdığımız birer saatli bomba gibi. Dönem geçtikçe ruh akımını depolayan telefon bataryaları da büyüyor. Bu durumda değme hangi kadar uslu telefonlardan alınan ürün artsa üstelik içerisindeki bataryanın kavisli kullanımı tehlike en ölçü.

Diyarbakır’üstelik 16 yıllık beceri servis uzmanı Süleyman Araz, çokbilmiş telefonları akşam şarjda bırakmanın ciddi olduğunu söyledi. Bataryaların begayet ısınması ve çarpış almasıyla patlamaların meydana gelebileceğinin altını çizen Ilinek, “Telefonlarımızı veya tabletlerimizi şarja takıp arkası sıra bunlarla oynadığımız takdirde cihazlarımızda batarya şişmesi evet. Böylece batarya şişip patlar duruma dirimlik. Alelhusus son nüsha cihazlarda bu ağırlık haddinden fazla oluyor. Batarya şişmesi olduktan bilahare yalnız bataryanın değiştirilmesi yetmiyor. zaman zaman ekrana arada bir dahi telefonun kasasına kötülük geliyor. Böylelikle 2 zerre anide değişiyor. Bu yüzden lütfen telefon ve tabletleri şeb şarja takıp uyumayalım ve şarjdayken baziçe oynamayalım. Bire Bir üstelik hele telefonlar yastık altına koyulup uyulursa radyasyona maruz kalınmış oluyor. Bu dahi kırıcı hastalıklara sebebiyet verebilir” dedi.

“Telefonun aktarılma içerisinde yararlanma süresi azaldıysa bataryayı değiştirin”

Telefonun alelhusus şarjda kullanımının artmasıyla birlikte hem cihazın hem üstelik bataryanın ömründe kısalma oluşabileceğine ilgi çeken Ilinek, “Telefon bataryalarının şişmesi ve bundan kaynaklı ara sıra patlamaların meydana gelmesi, aşkın yavaş tüketilmesinden kaynaklı oluyor. Şarjda oynanan cihaz, ayrımsız yandan şarjda cereyan alırken başka yandan o akımı kalın kafalı veriyor. Böylece bataryada bir dengesizlik bahis konusu oluyor. Telefon ikisini benzeri arada yapamadığı için ısınmaya başlar. Devreler ısınıp telefon uymazlık görür. Bire Bir bataryanın ömrü ne büyüklüğünde özgün olursa olsun tasarruf şekline ilişkin kendisine 6 sene da sürer. Kimisi günde 10 saat telefonla konuşurken bazısı de 1 saat konuşur. Bu aradaki ant arttıkça telefonun ömrü kısalır. Yani genel namına baktığımızda telefon kullanımı arttıkça hem cihazın hem de bataryanın ömrü kısalır. Bire Bir bataryanın ömrünün kısaldığını eskiden 20 saat mergup telefonun 10 veya 5 saate düşmesiyle anlarız. Engelleme edilmezse bu duruma dediğimiz kabil batarya şişmeye başlar. Bundan gelecek patlamaların olmaması amacıyla de telefonların genişlik mail zamanda teknik servise gösterilmesi gereklidir” ifadelerine yer verdi.

Share: