Edirne haberi! Milli Savunma Bakanı Akaret, Edirne’de “Martir ve Gazi Aileleri Buluşması”na katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Orak Ayı 2015’ten bugüne kadar 36 bin 417, bu yılın başından itibaren ise Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 3 bin 148 teröristin işsiz arkaç getirildiğini bildirdi.

Akaret, Edirne Valiliği vasıtasıyla planlı “Martir ve Gazi Aileleri Buluşması”na katıldı.

Şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akaret, dünyada ve bölgede ciddi yüklülük ve krizlerin yaşandığı benzeri dönemde tamam gelişmeleri yakından strateji ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin şahsiyetli ve kimlikli politikalarıyla uluslararası alanda bire bir yapan haline geldiğini belirten Akaret, bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin görev ve sorumluluklarının henüz da artığını anlatım etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırlı içi ve sınır ötesinde namına verilen görevleri balaban alplık ve fedakarlıkla namına getirdiğine dikkati çeken Akar, “Mehmetçik, asilzade milletimizin şen ve hayat süresince yaşaması için iri yiğitlik, fedakarlık gösteriyor. Onların hakkını ödememiz çokça edisyon.” dedi.

Hudut güvenliğine ilgili Cumhuriyet tarihinin yer bunaltıcı tedbirlerinin alındığını, Mehmetçiğin “uç namustur” anlayışı içre görevini namına getirdiğini vurgulayan Akaret, terörle mücadelenin de taarruzi bir ruhla devam ettiğini aktardı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristle savaşım operasyonlarının sürdüğünü kaydeden Nazır Akar, şunları paylaştı:

“Mehmetçik yegâne tek sığınaklarını, barınaklarını teröristlerin başlarına yıktı, yıkmaya devam ediyor. Bizim tek hedefimiz teröristler. Teröristler dışında aynı hedefimiz söz konusu değil. 24 Temmuz 2015’ten itibaren bugüne kadar 36 bin 417, bu yılın esasen itibaren ise Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 3 bin 148 terörist aylak arkaç getirildi. en üst terörist süreduran arkaç getirilinceye büyüklüğünde de mücadelemiz bitmeme edecek. Teröristlerin yegâne çaresi Türk adaletine teslim gelmek. Apayrı çarelerinin olmadığını teröristlerin neymiş elebaşları anladı, diğerlerinin da anlaması gerekiyor. Tek şehidimizin bire bir damla kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Aynı şekilde onların ailelerinin gözyaşlarının hesabını tek tek teröristlerden soruyoruz. Mehmetçik, ‘ölürsem martir kalırsam gazi’ anlayışında, namına sunulan görevleri atalarına layık şekilde yaptı, yapmaya bitmeme ediyor.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile telefonda görüştü

Öte yandan cuma namazını Üç Şerefeli Cami’bile kılan Bakan Akar, daha sonra Selimiye Camisi’ne geçerek Evkaf Umumi Müdürlüğünce sabık yıl son teşrin ayında başlatılan kapsamlı yenileme çalışmalarını inceledi.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ve Evkaf Umumi Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalara ait bilgelik alan Akaret, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile telefonda görüştü.

Ziyaretinin peşi sıra Selimiye Camisi çıkışında kendisini bekleyenlerle ahbapça fail Akaret, çocuklara oyuncak dürü etti.

Icra Vekili Akar’a, esnaf tarafından saray mutfağının önde mevrut lezzetlerinden Edirne tava ciğeri ağırlama edildi.

Share: