Diyarbakır’da Budun Kütüphanesi’nin temeli atıldı

Diyarbakır’de Millet Kütüphanesi’nin temeli atıldı

Diyarbakır’de sosyo-kültürel emanet olan katkılar sürüyor

DİYARBAKIR Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 2 bin 250 metre rubai sınırlanmış alan üstünde nesir edilecek olan Kavim Kütüphanesi’nin temeli atıldı.

Kayapınar Belediyesi yoluyla inşa edilecek Kavim Kütüphanesi’nin 2023-2024 terbiye ve tedris yılına kadar amade olacağını belirten Ilçebay ve Şehremaneti Komutan Vekili Arif Karaman, kıraat ve çokça amaçlı salon, 5 sayı derslik, kütüphane mesai alanı, 360 nefis konferans salonu, kafeteryası ve 84 araçlık çıplak otoparkı mevcut Millet Kütüphanesi’nin yapımına startı verdi.

Temel atma töreninde gazetecilere açıklamalarda mevcut Karaman, Kayapınar Belediyesi’nin gençler üzere yıpranmamış bir hizmete elan imza attıklarını dile getirdi. “Gençlerimizle ne noktada irtibat edersek, onlarla nerede benzeri araya gelirsek bizler bu şekilde içre kıraat salonlarının bayındır ibret çalışabildikleri materyaller istiyorlar” diyen Karaman, “Daha önce bununla ilgilendiren haddinden fazla işlenmiş yerimiz var. Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu küşat töreninin içerisinde mevcut eğitim bilimi akademimiz dahi yalnızca bunlardan birkaç tanesidir” dedi.

Temeli atılan kütüphanenin kestirmece 2 bin 250 metre dördül alana eş olduğunu tamlayan Karaman, “Bugün temelini attığımız bu noktada tahminî 2 bin 250 metre dördül kapalı kayran mensur edilecek. Bunun içerisinde kütüphaneler, okuma salonları, faaliyet salonları, 360 kişiye seslenme edecek konuşma salonu ve merkezin bitiminde kestirmece 100 araçlık benzeri otopark inşa edeceğiz. Tabi bunların beraberinde küşade-tutkun kafeteryamız dahi olacak. Hem kışın hem dahi gökçe yazın gençlerimizin bayındır edebileceği tıpkı müstevi sunacağız” diye niteleyerek konuştu.

Share: