Yılmaz: “Mersin’in turizm potansiyelini arttırmak amacıyla çalışıyoruz”

Toroslar Şehremini Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’in turizm potansiyelini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Toroslar Şehremaneti Meclisinin Gücük Ay Toplantısı, Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında Yunus Emre Firez Merkezinde yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Hars ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm, Tanıtım ve Ihya Ajansı marifetiyle belirlenen ve 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan turizm fuarlarına Belediye Reisi ve Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Enfrastrüktür Bakım Birliği (METAB) Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile gelişigüzel METAB sedir üyeleri ve METAB çalışanlarının katılımına ilişik öneri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, Mersin Ağacı’birlikte turizmin gelişmesi amacıyla hep birlikte gösterilen gayretin önemine değinerek, “METAB Başkanı adına de fariza yapıyorum. METAB, turizm alanında neşelilik gösteriyor. Turizm bölgelerimizin ümran planlarını izlem ediyor. METAB’dahi turizm sektöründen temsilcilerimiz bile var. Turizm fuarlarına meclisimiz tarafından METAB üyesi namına görevlendirilen divan üyelerimiz arasından ortaklık olacak. Bu arkadaşlarımızın ve görevlilerimizin fuarlara katılımı için bu kararı alıyoruz” dedi.

Muhtarlara ayni yardım

Meclis toplantısında, ilçe sınırları içerisindeki 67 mahalle muhtarlığına ihtiyaçlarının karşılanması üzere her ay 900 TL ayni yardımda bulunulmasına değişmeyen verildi. Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmaz, cansiparane çalışmalarını sürdüren mahalle muhtarlarına teşekkürname ederek, muhtarlıklara verdikleri ayni yardımın kandırıcı olmasını diledi.

Göreve geldikleri günden bugüne büyüklüğünde muhtarlarla koordineli bire bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, muhtarlıkların vatandaşlara daha mebzul bakım edebilmeleri için 1 Ev 2023 tarihinden itibaren verecekleri maaş 900 TL ayni yardımın kıvrak olmasını dileyerek, “Amacımız halkımıza en ongun hizmeti sunmaktır. Muhtarlıklarımızın cıvıltı, su, internet, telefon ve akaryakıt kabilinden bire bir giderlerinin karşılanması için Toroslar Belediyesi yerine aylık 900 TL ayni yardımda bulunacağız. Tamam muhtarlarımıza ömre bedel olsun” ifadelerini kullandı.

Uygulama İmar Planlarının görüşüldüğü güruh, istem ve temenniler ile sona erdi. – MERSİN

Share: