Karadeniz’den yer sarsıntısı bölgesine yardımlar yedinci gününde de bitmeme etti

Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’da vatandaşlar, “asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan müzaheret kampanyalarına yedinci günde de desteğini sürdürdü.

Trabzon’bile, Vilayet koordinasyonunda Hamamizade İhsan As Firez Merkezi’nde oluşturulan Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi ile Beşirli Çokça Gayeli Spor Kompleksi’ne ulaştırılan yardımlar zaman bile bitmeme etti.

Görevliler ve gönüllülerce sınıflama edilerek Çıplak Mahallesi’ndeki Şevket Malzeme Ofisine nakledilen malzemeler, depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgelere iletiliyor.

Yomra Kaymakamlığı ve Belediyesi öncülüğünde da vatandaşların desteğiyle çuvallanan 200 titrem odun, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki depremzedelere gönderildi.

Ortahisar ilçesindeki 80. Yıl Çokça Programlı Rum Lisesi’nde kurulan fırında, depremzedelere sürmek üzere paketlemek üretimi sürüyor. Öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle üretilen günlük 15 bin savuşturmak, bölgeye ulaştırılıyor.

Ortahisar Mesleki ve Beceri Küçük Asya Lisesi’nde birlikte esasen hoca ve öğrencilerin desteğiyle depremzedeler için soba üretiliyor.

Kentten antrparantez alım kuruluş ve STK’lerden depremin önce anından itibaren bölgeye gönderilen personel, miftah ve hareket makinesi sayısı üstelik zaman itibarıyla 1648 personel, 208 açar, 1 eş güdüm tırı ve 297 hareket makinesine ulaştı.

Öte yandan deprem bölgelerine 218 insani müzaheret tırı ile 10 da kamyon iletildi.

Gümüşhane

Gümüşhane’birlikte da vatandaşların yardım kampanyasına destekleri sürüyor.

Torul ilçesine ilişkin Kocadal köyünde toplanan odunlar, imece usulüyle kesilerek kamyonlarla hareket bölgesine gönderiliyor.

Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, Kahramanmaraş merkezli zelzele dolayısıyla duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Torul’da odun seferberliği başlatıldığını tamlayan Ayaz, şöyle bitmeme etti:

“Günde 4-5 kamyon koyulmak için ihtiyaç olan bölgelere irsal ediyoruz. Şu anda Musalla Vadisi’nde köylü vatandaşlarımız ellerindeki odunları getiriyor. Odunları çuvallara doldurup tırlara yüklüyoruz. Geçmiş 4 tırımız yola imdi, yerine ulaştı. Bugün da iki tırımız hazır. İnşallah bunları bile Kahramanmaraş Elbistan’a yönlendiriyoruz.”

Ayaz, yardımların süreceğine dikkati çekerek, “Cenabıhak devletimize tefessüh vermesin. Milletimizin başı sağ olsun. Nazik tıpkı kıran atlattık. Tığ var gücümüzle orada olamasak de oradaki insanlarımıza elimden geleni yapıyoruz, yapmaya dahi bitmeme edeceğiz.” diyerek konuştu.

Kocadal Köyü Muhtarı Orhan Türker birlikte yer sarsıntısı bölgesine yardımları sürdüreceklerini kaydederek, “Köylerimizden odun topladık. Kesip kırdıktan sonradan araçlarımıza yüklüyoruz. Köylülerimizden Tanrı razı olsun.” dedi.

Giresun

Giresun Valiliğince, hareket bölgelerine 397 anahtar gıda kolisi, jeneratör, battaniye, denktaş, ısıtıcı, giysi, hijyen, yakıt, su ve gerekseme malzemesi gönderildi.

Yine Vilayet koordinesinde Malatya’de iki bölgede 5 bin yabanlık aşevleri kurularak, depremzedelere 3 kez yunak kemirmek hizmeti sunuluyor.

Giresun Martir İsmail Erkek Ahali Eğitimi Merkezi eliyle deprem bölgeleri için battaniye, atkı ve bertik imal edilmeye başlandı.

Merkez Müdürü Salih Teferruatlı, AA muhabirine, “asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra hava namına kendilerinin birlikte depremzedelere destek için himmet yürüttüklerini belirtti.

Ayrıntılı, dirayetli öğreticiler marifetiyle günde 300 battaniye imalatı yapıldığını ve bunların yer sarsıntısı bölgelerine gönderildiğini aktardı.

Ordu

Ordu Esenlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan merhem ve tıbbi malzemelerden oluşan bire bir kamyon zelzele bölgesine gönderildi.

Öte yandan TOBB Mesleki ve Teknik Küçük Asya Lisesi’nin eroin teknolojileri atölyesinde öğretmenler tarafından soba imalatına başlandı.

Şimdiye büyüklüğünde hazırlanan 50 soba, zelzele bölgesine sürmek için yetkililere doğrulama edildi.

Kentte, kâh ilçe belediyeleri marifetiyle hazırlanan odunlar da kamyonlara yüklenerek depremden etkilenen illere gönderiliyor.

Kumru ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Harun Konaş ile Şenel Çolak, hareket bölgesine yardımda mevcut olmak amacıyla birer kocabaş hayvanı Kumru Belediyesine bağış etti.

Share: