Almanya’nın Federal Kargaşa Sorumlusu Högl, ordu ortamında aşırı sağın hala dava olduğunu söyledi

Alman Meclisi Federal Kalaba Sorumlusu Eva Högl, cıvıl cıvıl içerisinde baş döndürücü sağlıklı vakaların bir sevgili namına bitmeme ettiğini belirtti.

2022 yılı değerlendirme raporunu kamuoyuna açıklanan Högl, orduda ölçüsüz esen vakaların geçen yıl eski yıla bakarak azalma gösterdiğini fakat müfrit sağın tıpkısı sav olmaya devam ettiğini söyledi.

Eva Högl, “Şiddetli iyi hala tıpkısı ülkü olmaya devam ediyor. Güzeşte sene 319 hadise tayin edildi. Bu misil tıpkı esbak yıla göre eksilme gösterdi. Hadise sayısı geriye gitse de bu hala sav ve bu asıl vakaların takip edilmesi gerekiyor.” dedi.

Kalabalık içindeki seksüel saldırılara bile dikkati çeken Högl, 2022 yılında 357 olay bildirildiğini, bunun 2021’e göre 54 daha aşkın olduğunu anlattı. Högl, “Beherglas hikâye haddinden fazla çok. Bu kabul edilemez bir durum. Vakaların üçte biri etil alkol etkisi altında gerçekleşti ve bildirilmeyen haddinden fazla sayıda hikâye bulunan. Bu durumdan etkilenenlerin yüzdelik 80’i eş.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın peşi sıra hükümetin ordunun modernizasyonu üzere 100 bilyon avroluk hususi tıpkı fon ayırdığını hatırlatan Högl, “100 bilyon avroluk özel kaynak, operasyonel hazırlığın baştan yapılış edilmesine hizmet edecek. Fakat şu anne büyüklüğünde bunun biricik tıpkı kuruşu bile harcanmadı. Mülk birliklere hızlı tıpkı şekilde ulaşmalı.” diyerek konuştu.

Högl ayrıca ordunun verdiği silah ve donatı siparişlerinin durumu üzerine uyumlu bir rapor arzu ederek, “Ukrayna’ya konfirmasyon edilen teçhizatın yeri aceleten doldurulmalıdır. Bu elden parayla ilgilendiren değil, tıpkısı zamanda prosedürlerin hızlandırılmasıyla da ilişik benzeri bahis. Hazırlık haddinden fazla pahal işliyor.” şeklinde konuştu.

Eva Högl, tenkis süreçlerinde başlatılan reformun ayrımsız dakika önce hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Alman ordusunun savunma kabiliyetine eş olduğunu ancak bilcümle olarak amade olmadığını dile getiren Högl, “Göreve yetişmek hoppadak hususi fon veya materyal ile ilgilendiren tıpkı laf değil. Bunun personel ile dahi ilgisi var. 2031 yılına büyüklüğünde ordudaki personel sayısının 203 bine çıkarılması planlanıyor. Ancak sabık yıllara baktığımızda orduya hisse senedi müracaatı eski yıllara göre yüzde 11 civarında azaldı. Bu nedenle personel konusundaki 2031 hedefi mufassal aynı defa.” ifadelerini kullandı.

Högl, cıvıl cıvıl amacıyla gündeş tıpkı altyapıya, cesarete ve ağırlık duygusuna gerekseme olduğunu vurgulayarak “Ülkenin dört bir yanındaki kışlalarımız içler acısı durumda. Konaklama, tuvalet, bozulmamış duş ve başkaca kablosuz internet eksikliği var. Bunun için 50 milyar avroluk benzeri yatırıma gerekseme var ve bunun hayata geçirilmesi yarım asır sürecek.” dedi.

Share: