Mersin Ağacı Site Hastanesi acilinde depremzedelere özel çağ oluşturuldu

Mersin Site Hastanesi acilinde depremzedelere özel kısım oluşturuldu

MERSİN Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 şişman depremin arkası sıra yaralanan ve Sazak Şehir Hastanesi’ne getirilen tahminî 6 bin depremzede tedavi edildi. 4 binin üzerinde hastalanmış taburcu olurken, hastanede yatanların tedavilerine devam ediliyor. Başdoktor Baharat Aydınlı, acilde alışılagelen hastaların yanında depremzedelere hizmet yüklemek amacıyla ayrı aynı kesim oluşturduklarını belirterek, “Zira depremzedelerin çabukça keyif tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor” dedi.

Mersin, kamu birimleriyle sarsıntı bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise keyif hizmetleri geliyor. Mersin’de, ilçeler karışma umum kamu ve özel hastaneler, geçmiş günden bu yana hareket bölgesinden gelen yaralılara iflah isnat etmek amacıyla aralıksız kısık tempoyla çalışıyor. Cemi koordinasyonun Sazak İl Keyif Müdürlüğü yoluyla yürütüldüğü çalışmalarda, iyon çokça büyük bölümü Mersin Site Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karşılanıyor. Tedavilere ilişkin mecmu planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

“Tahminî 6 bin depremzede başvurumuz var”

Hastanede yapılan çalışmalarla ilgilendiren akıbet verileri paylaşan Mersin Kent Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Baharat Aydınlı, ivedi serviste normal vatandaşlara hizmet verirken hareket bölgelerinden mevrut hastalara birlikte bakım yüklemek için ayrı bir departman oluşturduklarını belirterek, “Çünkü depremzedelerin derakap esenlik tesisine ulaşması ve tedavisini alacağı alanlara dağılması gerekiyor. Tığ bu bu tedavileri planlarken bile ivedili servis içindeki alanları ayrıştırdıktan sonraları da ailelerine yönelik da ara sıra planlamalar yaptık. An itibariyle yaklaşık 6 bin depremzede başvurumuz var. Çabucak depremzedeleri değil aileleri birlikte düşünmemiz gerekiyor. Bu nedenle ivedi servis içerisinde sülale bağlanak bürosu kurduk. Yanında bile psikososyal destek birimimiz var. Amacımız kimlikli yada kimliksiz mevrut hastalarımızın fotoğraflarını çekerek bakanlıklarımızın oluşturduğu sayfaya yükleyerek kimlik eşleşmesi yapıyoruz. Aileler kaybolma olan yakınları amacıyla bize başvuruyorlar, bizde burada onlara apotr oluyoruz. Şayet ailede deprem kaygısı varsa psikososyal bindi de veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrı bölümde birçok branştan doktorun olduğunu kaydeden Aydınlı, “O bölümlerde yoğun bakıma kural dışı odalarımız var. Ortopedi uzmanlarımız ağız ağıza o bölümdeler. Plastik cerrahisi, beyin cerrahisi var. İçinde takkadak depremzedelerle ilgilenen ışın bilimi uzmanlarımız var. Ultrasonlarımız doğrusu orada bekliyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: